top of page

INTERIÉR BYTU

CHŘÍČ

Studie: 2021 - 2022

Realizace: 2022 - 2023

 

​Panelákový byt ve vesnici Chříč měl před rekonstrukcí typický charakter bytu z 50.let - úzká neosvětlená chodba, malá kuchyň s tmavým jídelním koutem, staré hygienické zázemí. Cílem návrhu bylo propojení a prosvětlení místností a sjednocení fragmentovaných prostor. Kuchyň je dle přání klienta oddělena od obývacího pokoje. Díky probourání stávajících dveří je ale lépe prosvětlena a propojena s životem v bytě. Černobílá ornamentální dlažba volně přechází z kuchyně do chodby a koupelny a tím pocitově tyto prostory zvětšuje - nejsou již rozděleny na malé místnosti. Kuchyňská linka je navrženo ve dvou materiálech - horní část dřevěná, spodní skříňky z krémového lamina. Aby nedošlo k fragmentování prostoru, jsou její součástí vestavěná lednice a i dveře do ložnice. Ložnice je navržena v původní velikosti, dispozičně se mění pouze umístění dveří, které umožní využití jedné stěny pro velkou vestavěnou skříň. Světlé barvy s použitím pastelové zelené místnost prosvětlují. Chodba má jednoduché bílé řešení stěn a dveří, které je narušeno vloženým dřevěným botníkem, který je vestavěn do výklenku bývalých dveří do dětského pokoje. Zrcadla umístěná proti sobě vyvolávají dojem rozšíření úzké předsíně.

bottom of page